Christelijke relatietherapie

Het verlangen naar liefde en verbinding in onze relaties is diepgeworteld in ons innerlijk. Toch denk je weleens: ‘Ik doe zo mijn best. Waarom merk ik dan zo weinig meer van de liefde in onze relatie?’ 'Mijn partner en ik begrijpen elkaar vaak niet. Het lijkt soms wel of we een andere taal spreken….. We bereiken elkaar niet meer’. Irritaties en onbegrip volgen elkaar op en het gevoel van speciaal en geliefd te zijn en gerespecteerd te worden verdwijnt.God is een relatie in Zichzelf. Vader, Zoon en Geest. Wij mensen zijn geschapen naar Zijn beeld. We hebben een sociale behoefte. We willen ons verbinden met anderen. Dat zit in ons wezen verankerd. Met familie, met vrienden en de meesten van ons ook met een partner in een duurzame relatie. Waarom zou je met minder genoegen nemen als God als de Auteur het zo mooi bedoeld heeft? Je wilt met je partner groeien in geestelijke, emotionele en lichamelijke intimiteit. Onze Schepper gunt jullie dat ook. Dus heb vertrouwen!

We leven als christenen in een gebroken wereld. Niet alles is volmaakt. Jij niet, je partner niet en jullie relatie niet. Hoe kunnen we dan toch met vrede en dankbaarheid in het leven staan voor wat er wel is? Dat is soms een uitdaging. Wanneer we ons leven als moeilijk ervaren wordt de verbinding met God en onze partner nog belangrijker.

Werk aan je relatie

Je kunt soms het gevoel hebben dat er meer inzit en daar verlang je ook naar. Je hebt alleen niet de tools die nodig zijn om dat te bereiken of je mist een stukje van het inzicht. Wat nu te doen? Waar moet ik het anders doen? Je wordt daar onzeker over en wil gewoon eens sparren over jullie relatie met een deskundige. Liefst iemand die net als jullie bijbelse principes zoals trouw, exclusiviteit, dienen en opofferende liefde als uitgangspunten heeft.
 Een factor in het weg ebben van de verbinding kan zijn dat jullie in een nieuwe fase van jullie leven zijn aangekomen. Denk aan het krijgen van kinderen of juist aan kinderen die het huis uit gaan. Ook ziekte, rouw, burn-out of andere zaken kunnen je relatie beïnvloeden.

Hoe gaan we te werk?

We oriënteren ons samen op wat jullie behoefte is of wat jullie als probleem ervaren in jullie relatie. Wanneer er van weerskanten vertrouwen in perspectief is kunnen we een vervolgtraject in. We maken aan het eind van ieder gesprek een vervolgafspraak zolang dat passend en functioneel is. We evalueren regelmatig hoe we vinden dat het gaat en stellen de doelen bij indien nodig. Een (al dan niet gezamenlijk) gebed kan onderdeel zijn van het geheel.

Hoe werk ik tijdens de gesprekken?

  • Markeren wat goed gaat
  • Inzichten aanreiken waar nodig
  • Vragen stellen zodat jullie tot nadenken worden gezet
  • Perspectief schetsen in de richting waarvan ik denk dat het jullie helpt
  • Bemoedigen waar jullie stappen zetten
  • Confronteren waar dat nodig is
  • Zorgen voor ontspanning en humor

Soms is een persoonlijk verdiepend stukje nodig, een ander moment kan een eenvoudige tip volstaan. Het kan zijn dat een gesprek zich beperkt tot het doen van je verhaal in een veilige setting en ik je partner help om met andere oren te leren luisteren naar jouw pijn of jouw behoefte. Gewoon wat nodig is voor jullie.

Plan een gesprek

Maak nu een afspraak en we gaan samen aan het werk met jullie relatie!

Maak een afspraak