Relatietherapie

Het verlangen naar liefde in onze relaties is diepgeworteld in ons innerlijk. Toch komt soms de vraag in ons boven: ‘Ik doe zo mijn best. Waarom merk ik dan zo weinig meer van de liefde in onze relatie?’ Mijn partner en ik begrijpen elkaar vaak niet. Het lijkt soms wel of we een andere taal spreken….. we bereiken elkaar niet meer. Irritaties en onbegrip volgen elkaar op en het gevoel van liefde die er was verdwijnt.

Wij zijn mensen met een sociale behoefte. We willen ons verbinden met anderen. Dat zit in ons. Met familie, met vrienden en de meesten van ons ook met een partner in een duurzame relatie. Waarom met weinig genoegen nemen? Wil je verandering teweeg brengen maak dan een afspraak.

Werk aan je relatie

Je kunt soms het gevoel hebben dat er meer inzit en daar verlang je ook naar. Je hebt alleen niet de tools die nodig zijn om dat te bereiken. Je mist ook een stukje van het inzicht. Wat nu te doen? Je wordt daar onzeker over en wil gewoon eens met een deskundige sparren over jullie relatie. Een oorzaak kan zijn dat jullie in een nieuwe fase van jullie leven zijn aangekomen. Denk aan het krijgen van kinderen of juist aan kinderen die het huis uit gaan. Ook ziekte, rouw, burn-out of andere zaken kunnen je relatie beïnvloeden.

Hoe gaan we te werk?

We oriënteren ons samen op wat jullie behoefte is of wat jullie als probleem ervaren in jullie relatie. Wanneer er van weerskanten vertrouwen en groen licht is kunnen we een afspraak maken voor een vervolgtraject. We maken aan het eind van ieder gesprek een vervolgafspraak zolang dat passend en functioneel is. We evalueren regelmatig hoe we vinden dat het gaat en stellen de doelen bij indien nodig.

Hoe werk ik tijdens de gesprekken?

  • Markeren wat goed gaat
  • Inzichten aanreiken waar nodig
  • Stel vragen zodat jullie tot nadenken worden gezet
  • Schets perspectief in de richting waarvan ik denk dat het jullie helpt
  • Bemoedig waar jullie stappen zetten
  • Confronteer waar dat nodig is
  • Zorg voor ontspanning en humor

Soms is een persoonlijk verdiepend stukje nodig, een ander moment kan een eenvoudige tip volstaan. Het kan zijn dat een gesprek zich beperkt tot het doen van je verhaal in een veilige setting en ik je partner help om met andere oren te leren luisteren. Gewoon wat nodig is voor jullie.

Plan een gesprek

Maak nu een afspraak en we gaan samen aan het werk met jullie relatie!