Burn-out

Zit je ziek thuis met burn-outklachten of zit je ertegenaan? Bij een burn-out heb je zo weinig energie dat van de bank naar de keuken lopen al een hele uitdaging kan zijn. Een burn-out geeft je een paniekgevoel. Je weet echt niet hoe het verder moet.

Het leven kan best ingewikkeld zijn. Je bent aan de slag op de plek waar je solliciteerde en bent aangenomen. Je schiet uit de startblokken. Je wilt laten zien en waarmaken dat je het vertrouwen waard bent. Je direct leidinggevende maakt het je niet makkelijk. De lat ligt hoog. Bovendien loopt het thuis ook niet alles soepel. Voor dat je het weet ga je met tegenzin naar je werk, ben je niet goed uitgerust omdat je slecht hebt geslapen maar ook dat went. Gewoon doorgaan, je laat je niet kisten.

Een poos later. Het is helemaal op. Je kunt zo niet verder. Je lijf begint te protesteren. Je lontje wordt korter. Je kunt je slechter concentreren. De balans van energie geven en ontvangen is weg. Signalen dat het niet goed met je gaat. Als je niet oppast zak je weg in een burn-out of een fase waarin je met burn-out gerelateerde klachten te kampen hebt.

Hoe kom ik van mijn burn-out af?

Als je een burn-out bent beland wil je daar het liefst zo snel mogelijk weer uit. Je vraagt je dan af wat kun je doen? Onderstaande punten zijn daarvoor een goede basis.

  • Tot rust komen
  • Gezond leven
  • Balans tussen in- en ontspanning
  • Het lek vinden
  • Je passie (her)ontdekken.

Ondanks dat de gevolgen van een burn-out van tijdelijke aard zijn is het goed om met bovenstaande punten aan de slag te gaan. Het kan helpend zijn om hier structureel met iemand over te praten.

Misschien is jouw verhaal niet hetzelfde als hierboven maar herken je wel dingen. Hoe jouw verhaal ook is, ik luister er graag naar. Het is de moeite waard. Mail of bel nu om een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek

Ervaringen van anderen

  • Prettige en opbouwende gesprekken

    Door: Maarten uit Dinxperlo

    Tijdens mijn burn-out kwam ik in contact met Henry nadat ik al diverse andere hulpverleners had gesproken. De gesprekken met Henry had heb ik als erg prettig en opbouwend ervaren. Goede vragen een veilige omgeving en een prettige hulpverlener die ik iedereen kan aanraden die in een burn-out terecht komt of zit.