Over mij

Me thuis voelen betekent voor mij dat ik op een plek ben waar ik aanvaard wordt zoals ik ben, mezelf kan zijn en gerespecteerd wordt.

Perspectief bieden

Het is mijn ervaring dat 1 van de meest waardevolle aspecten van het leven is dat je je ergens thuis voelt. Gewoon ergens mogen en kunnen zijn zoals je bent. Communicatie speelt daar voor mij een grote rol in. Ik voel me thuis wanneer ik merk dat mensen naar mij luisteren, ik goed begrepen wordt en wordt gerespecteerd. Dan voel ik me verbonden.

Helaas gaat er op dat gebied veel fout met misverstanden en verwijdering tot gevolg. Jammer toch? Er is soms niet eens zoveel nodig om te zorgen dat het een stuk beter gaat in de communicatie. Gelukkig kun je dat leren. Dat biedt perspectief.

Mijn visie op relaties

Een vrouw en een man, elk met hun eigenheid, kiezen er voor om samen een relatie aan te gaan. Ze verbinden zich in vrijheid aan elkaar. Ze brengen elk hun karakter, patronen en geschiedenis mee. Samen vormen ze een exclusieve eenheid met ruimte voor beiden. Liefde, respect en waardering zijn belangrijke elementen om in die relatie jezelf te kunnen zijn en je te ontplooien. Daarbij is een goede communicatie essentieel. Echt luisteren, juist interpreteren, begrijpen en reageren. Belangrijk voor ontmoeting, vertrouwen en intimiteit.

Wie ben ik?

Ik ben een vriendelijke en oprechte man. Respect is voor mij een belangrijke waarde. Ik vind het belangrijk om vanuit mijn hart te leven en te werken en daarin betrouwbaar te zijn. Met andere woorden authentiek, betekenisvol en gewetensvol bezig zijn.

Ik was als jongen op de lagere school al bezig ruzietjes te sussen. Vrede en harmonie bewerkstelligen zat er blijkbaar vroeg in. Later leerde ik dat een pittig gesprek voeren en het aangaan van een conflict (niet te verwarren met het maken van ruzie!) ook gezond en effectief kan zijn en juist bijdragen aan het onderhouden van een goede relatie.

Specialisatie op relaties

Ik ben opgeleid als psycho sociaal therapeut. Daarna heb ik me gespecialiseerd in man-vrouw relaties door verschillende trainingen te volgen. In de thema’s communicatie en relaties was ik altijd al geïnteresseerd. Ik ben als maatschappelijk werker werkzaam geweest en ben ruim 10 jaren geleden met het bedrijf ‘Mercy hulpverlening’ gestart. 80% van mijn werk bestaat uit het begeleiden van stellen.

Ik ben getrouwd met Annette. We kregen kinderen en kleinkinderen en ben dus kind, man, vader en opa. Van die rijkdom en ervaringen geniet ik enorm en leer ik veel. Mijn hobby’s zijn wandelen en lezen. Verder hebben we een grote tuin, schapen en kippen. Ik ben christen en leef en werk vanuit waardes zoals vrijheid en autonomie, waarheid en recht, begrip en positiviteit.