Huwelijksweekend

Home
Huwelijksweekend

Mercy hulpverlening organiseert huwelijksweekenden voor de Reformatorische gezindte. In een vertrouwde sfeer uit zijn, samen zijn, van de rust en ontspanning genieten en meer leren over de huwelijksrelatie.

Voor echtparen uit de Reformatorische gezindte die het fijn en/of nodig vinden om in een vertrouwde sfeer op een ontspannen wijze bezig te zijn met hun huwelijksrelatie. Er is ook ruimte voor een beperkt aantal ongetrouwde stellen.

Meld u nu aan voor een Huwelijksweekend

Tijdens het weekend zullen er een aantal workshops gehouden worden waaraan u kunt deelnemen. U krijgt meer inzicht in het huwelijk door middel van een inleiding, een opdracht, Bijbelstudie, schrijfmomenten en gesprekken. U krijgt ook de gelegenheid om met het geleerde aan de slag te zijn en in de praktijk te brengen in de ontmoeting tussen man en vrouw. Het programma is een afwisseling van educatie, oefening en ontspanning.

Thema’s:
Het huwelijk door God ingesteld, dienend luisteren, wat is een echte ontmoeting en wat hebben we daarvoor nodig, behoefte aan liefde en respect. Laat u verrassen.

Waarom een ‘Wij samen 2 daagse’, er zijn toch huwelijkscursussen genoeg?

We willen gezellig uit zijn met elkaar verbinden met meer leren over je huwelijk en vooral dichter naar elkaar toegroeien. Daarom is er gekozen voor een “Wij samen 2 daagse”. Het is goed om even twee dagen volledig op elkaar gericht te zijn en met wat je leert direct aan de slag te gaan. Het mag leuk én leerzaam zijn. Het is onze bedoeling dat de deelnemers als ze na afloop vertrekken hebben genoten én meer in hun mars hebben voor hun (toekomstige) huwelijksrelatie.

Wat levert dit weekend ons op? Zal alles nadien op rolletjes lopen?

Ieder huwelijk kent wel strubbelingen, klein of misschien groot. Wij hebben meer over relaties mogen leren. Maar toch kunnen we niet zeggen: nu zijn we er, het gaat vanaf nu voortaan altijd volmaakt. We leven in een gebroken wereld. Wel mogen we zeggen dat u na afloop van de 2 daagse meer “in huis” zult hebben, en met meer bagage in uw relatie kunt staan.

Wat wordt er van ons verwacht?

Dat u zich inzet om het voor u, uw partner en de andere deelnemers tot een fijn weekend te maken. Elkaar de ruimte laten en respecteren is hierbij belangrijk.

Moeten we over alles met anderen praten?

Nee, niet met anderen, doe het vooral met elkaar. Er zijn wel mogelijkheden en momenten dat er in de groep uitwisseling kan plaatsvinden tussen de deelnemers maar alleen als u dat zelf wenst. Wij realiseren ons dat wanneer u wilt genieten van en groeien in de relatie daarvoor een vertrouwde omgeving en sfeer nodig is waar u zich veilig voelt.  In de “Wij samen 2 daagse” bent u vooral gericht op elkaar. Het delen van gevoelens, het uiten van je innerlijk, het bespreken van allerlei dingen die je bezig houden doe je met z’n tweeën. Tijdens de inleidingen of uitleg van een opdracht willen wij hierbij aanreiken hoe u dit kunt doen.  We benadrukken dat een veilige setting nodig is en dat koppels daar samen in mogen groeien. Het is onze intentie om onszelf kwetsbaar op te stellen, zodat het uitnodigend is naar iedere deelnemer om er in zijn/haar relatie mee aan de slag te gaan. Zo kun je elkaar dieper leren kennen, en daar gaat het om: Dat u als team nog sterker wordt.

 Is het alleen voor reformatorische christenen?

We organiseren deze “wij samen 2 daagse” met name voor de reformatorisch/christelijke doelgroep.  Wij denken dat het fijn is dat ieder zich direct “thuis” kan voelen. Mogelijk helpt het mee als andere gasten ook dezelfde levensvisie delen en grotendeels vanuit dezelfde  kaders denken. Uiteraard zult u dit in het programma merken, het leven vanuit deze visie loopt er als een rode draad doorheen. Er is o.a. ruimte voor stille tijd en Bijbelstudie.

Is het voor alle leeftijden geschikt?

Het programma is voor alle leeftijden geschikt. Ieder echtpaar kan deelnemen.

Eten we steeds gezamenlijk?

We eten inderdaad steeds tegelijkertijd in dezelfde ruimte. Wat ons betreft willen we benadrukken dat het goed is om dit weekend op elkaar gericht te zijn. Dus ook tijdens het eten. Ons advies is om daar als echtpaar steeds naar te streven.

Ik volg voor mijn gezondheid een dieet, kan daar rekening mee worden gehouden?

Wanneer u een dieet volgt, wilt u dit dan aangeven in het tekstblok onderaan het aanmeldformulier. We nemen dan contact met u op of en zoja hoe we dit voor u kunnen invullen.

Als we liever geen film kijken wat dan?

Tijdens het programma bieden we het bekijken van 1 film aan waarbij we u uitnodigen om daar naast van te genieten ook van te leren d.m.v. het stellen van vragen en de film te evalueren. U bent uiteraard niet verplicht om hieraan deel te nemen.

Wij hebben eigenlijk wel een probleem in ons huwelijk. Is dit weekend hiervoor wel geschikt?

Als u eraan twijfelt of u in staat bent op een ontspannen manier aan dit weekend deel te nemen kunt u een oriënterend gesprek aanvragen. Misschien heeft uw relatie een aantal gesprekken nodig en kan deelname aan het weekend beter daarna.  Dit huwelijksweekend is niet bedoeld als een vervanger van relatietherapie. Hiervoor is intensievere begeleiding nodig.

Moeten we aan alle programma-onderdelen deelnemen?

Het is ieder vrij om wel of niet mee te doen met elk programma onderdeel. We willen dat dit weekend voor uw relatie een meerwaarde heeft, en hoe die meerwaarde er voor u uit ziet kunt u zelf het beste bepalen. De tweedaagse is geslaagd als het aan uw verwachtingen heeft voldaan. Wel is het zo dat u mogelijk iets in de aansluiting mist als u aan veel onderdelen niet deelneemt. De keus is altijd aan u.

Is er tijdens dit weekend ook de mogelijkheid om van een mannen- of vrouwengroep iets te leren?

De bedoeling van de “wij samen 2 daagse” is het gericht zijn op elkaar als man en vrouw. Het leren kennen van elkaars behoeften. In bepaalde gedeeltes van het programma krijgt u gelegenheid met andere deelnemers spreken. We bieden een gezamenlijke Bijbelstudie aan voor mannen en vrouwen apart. Wilt u er liever als echtpaar samen even tussen uit, wandelen, ergens iets drinken, voelt u zich vrij. Daar waar u het meest behoefte aan hebt, daar mag u voor kiezen.

Hoe groot is de groep?

Wij werken met minimaal 5 en maximaal 20 stellen.  We willen dat er ruimte is voor elk stel en voorkomen dat het geheel “te log” en te onpersoonlijk wordt. Geen grote conferentie, een opgaan in de massa maar een “familie-hotel-groep” of een “camping-veld-vol”. Als de groep groter is dan 12 stellen proberen we bij bepaalde onderdelen zoals de Bijbelstudie de groep te splitsen zodat de groep waar u aan deel neemt niet te groot wordt.

Wij zijn nog niet getrouwd, kunnen we deelnemen aan de “Wij samen” 2 daagse?

Ja, er is ruimte voor ongetrouwde stellen om mee te doen. We faciliteren mogelijkheden zodat u als ongetrouwd stel apart kunt slapen. We vragen u om op het aanmeldformulier 1 van die mogelijkheden te kiezen.

In het hotel zijn er een aantal éénpersoonskamers (meerprijs € 6,50 pppn), maar het is ook mogelijk dat van 2 stellen de twee vrouwen en twee mannen een tweepersoonskamer delen. Uw voorkeur kunt u aangeven op het inschrijfformulier. Zoveel als mogelijk houden wij rekening met uw keus.

Hoe gaat dat op de camping als we ongetrouwd zijn?

Wij zien drie mogelijkheden.

  1. U kunt als stel een extra slaaptent meebrengen
  2. U kunt als stel met een ander stel de tent delen: vrouw bij vrouw en man bij man. Hierbij willen wij u met elkaar in contact brengen indien gewenst.
  3. U kunt met maximaal 4 stellen de pipowagen (vrouwen) en de blokhut (mannen) huren. Meerprijs €  55,00 p.n. verdelen over de stellen)

Op het inschrijfformulier geeft u uw voorkeur aan, zoveel als mogelijk is houden wij rekening met uw keus. Wij willen benadrukken dat onze verantwoordelijkheid bij het faciliteren van deze mogelijkheden op houdt.

Vragen over het hotel:

Beschikken we over een eigen douche/toilet?

De kamers beschikken alle over een eigen douche en toilet.

Vragen over de camping:

Moeten we nog  douche-munten kopen?

U ontvangt van ons bij aankomst per echtpaar 4 douchemunten. 1 munt per douchebeurt is voldoende.

Is er een gemeenschappelijke ruimte?

Ja, er is een gemeenschappelijke ruimte die we inzetten voor de gezamenlijke onderdelen. In deze ruimte wordt ook gezamenlijk gegeten en kunt u met de opdrachten bezig zijn. Tijdens de tijd dat er geen programma is kunt u hier ook verblijven.

 Op het aanmeldformulier worden zowel een pipowagen als een blokhut genoemd. Wie komt daarvoor in aanmerking?

Als er meerdere ongetrouwde stellen zijn die belangstelling hebben is het handig dat zij gebruik maken van de pipowagen en de blokhut. Mocht dat niet zo zijn dan in principe de eerste die zich aanmeldt. Geeft u daarom ook altijd een eigen campeermiddel op.

Wij, Annette en Henry Hendriksen, zijn ruim 25 jaar getrouwd. We hebben samen 6 kinderen gekregen. In de loop van de jaren zijn we steeds meer in gaan zien dat het huwelijk een heel waardevolle gave en opgave is van God. Wij hebben in die jaren veel mogen leren over het huwelijk en onze eigen huwelijksrelatie zowel door de dagelijkse praktijk van het leven als door verschillende trainingen te volgen.

Henry is psycho sociaal therapeut en rondt in december een opleiding tot relatie therapeut af en kan die kennis ook inzetten. Zowel Henry als Annette geven leiding aan een groep jong-volwassenen met wie we Bijbelstudie doen over onder andere dit onderwerp.

We hopen dat wat we mochten leren door te kunnen geven tijdens deze huwelijksweekenden om u daar mee van dienst te zijn. Een hechte huwelijksrelatie is zeker in deze tijd van groot belang. Samen een sterk bolwerk vormen in deze hectische tijd van individualisme, zodat we een thuis kunnen vormen voor elkaar en als we kinderen mochten krijgen ook voor hen. Waar het veilig is, waar ieder zichzelf mag zijn, waar de liefde tussen mensen wordt ervaren.

Het is onze wens dat iedere huwelijksrelatie een afspiegeling mag zijn van de relatie tussen Christus en Zijn kerk, het Hoofd en Zijn lichaam (Efeze 5: 22-33)

Alle huwelijksweekenden worden gehouden van donderdagavond 19:00 uur tot zaterdagmiddag 17:00 uur.

Locaties

Zeddam (Achterhoek)

U verblijft in 3-sterren hotel Eureka, een rustig gelegen familiehotel. De vriendelijke gastvrijheid, moderne kamers en de uitstekende keuken zorgen ervoor dat gasten uit heel Nederland hier kunnen genieten. Net buiten Zeddam ligt Montferland, een heuvelachtig natuurgebied met veel bos en mooie wandelroutes van 2200 ha’s groot.

Wanneer?

U kunt kiezen uit 5 weekenden in het hotel in Zeddam:
7 tot 9 maart 2013
11 tot 13 april 2013

14 tot 16 november 2013

6 tot 8 februari 2014

3 tot 5 april 2014

Prijs

€ 398,- per echtpaar
Dit is een all-in tarief. Een langer verblijf in hotel Eureka is in overleg met de eigenaren mogelijk. Dit kunt u rechtstreeks met hen afstemmen.

Route:
Voor een route naar de locatie zie www.hotel-eureka.nl

 

Camping ’t Bosch in Zelhem

Locatie camping ‘t Bosch’ in Zelhem. De minicamping ligt in een zeer rustige en landelijke omgeving, dichtbij landgoed ‘t Zand. Dit prachtige 230 ha tellende bosgebied met diverse natuurlijke meertjes, heeft veel fiets- en wandel mogelijkheden. Het luxe sanitair is functioneel en schoon. In deze gevarieerde omgeving kunt u heerlijk ontspannen en genieten van de stilte.

Wanneer?

U kunt kiezen uit 4 weekenden op de camping ’t Bosch in Zelhem:
23 tot 25 mei 2013
6 tot 8 juni 2013
19 tot 21 september 2013
10 tot 12 oktober 2013

Prijs

€ 268,- per echtpaar
Dit is een all-in tarief. U slaapt in uw eigen kampeermiddel. Een langer verblijf op camping ‘t Bosch is in overleg met de eigenaren mogelijk.

Route:
Voor een route naar de locatie zie www.roekevisch.nl

 

Meld u nu aan voor een Huwelijksweekend